Absints ir alkoholisks dzēriens, kas pazīstams ar savu izteikto anīsa vai melnās lakricas garšu. Tā alkohola saturs svārstās no 45% līdz pat 75%. To ražo, destilējot dažādus garšaugus (anīsu, fenheli un citus augus).
Absints, kas radies Šveicē un vēlāk 18. gadsimta beigās popularizēts Francijā, ieguva iesauku "Zaļā feja", jo tas bieži iegūst zaļu nokrāsu, ko rada ražošanas procesā izmantoto augu sastāvā esošais hlorofils. Absints, kas bija cieši saistīts ar tā laika domātājiem, rakstniekiem un citiem radošiem cilvēkiem, izpelnījās reputāciju kā daudzu sociālo problēmu cēlonis, kā rezultātā 20. gadsimta sākumā tas tika aizliegts daudzviet pasaulē. Tomēr mūsdienās tika atzīts, ka tas nekādas problēmas nerada, un tagad tas tiek legāli ražots un baudīts visā pasaulē.
Viens no populārākajiem absinta brendiem ir Pernod.