Uzlējumi, kā kandža, balzams, punšs, šnapss un akvadits, piedāvā daudzveidīgas garšas.
Tiek uzskatīts, ka punšs radies Indijā. Vārds "punšs" ir atvasināts no hindu valodas vārda "panch", kas nozīmē "pieci", un tas attiecas uz sākotnēji izmantotajām piecām sastāvdaļām: alkoholu, cukuru, citronu, ūdeni un tēju vai garšvielām. Punšs ir ārkārtīgi daudzpusīgs dzēriens, jo tā sastāvdaļas ļauj veidot dažādas garšas kombinācijas. Tradicionāli punšs tiek gatavots lielās bļodās, tāpēc tas ir ideāls svinībām.
Balzams ir dzēriens ar 30-45% alkohola saturu, kas pazīstams ar savu spēcīgo, aromātisko un rūgteni saldeno garšu. Viens no populārākajiem uzlējumiem ir Rīgas balzams.
Šnapss ir alkoholisks dzēriens (ar alkohola saturu 15-45%) ar vācu izcelsmi, tam raksturīga spēcīga garša. Parasti tie tiek ražoti, destilējot raudzētus augļus vai citas sastāvdaļas. Destilācijas procesā iegūst dzidru spirtu.