Filtrēt preces
Akcija
Cena
€0.00
€0.00

Grappa

(16 no 16)

Grappa

Grappa ir itāļu alkoholiskais dzēriens. Tas ir brendija veids, ko gatavo no vīnogu mizām, sēklām un kātiņiem, kas paliek pēc vīndarīšanas. Grappa tiek uzskatīta par digestīvu, tai piemīt spēcīga, īpatnēja garša. Grappa ir slavena ar savu tradicionālo nozīmi Itālijas kultūrā.

 

Grapas pirmsākumi

Grappa ražošana Itālijā aizsākās pirms vairākiem gadsimtiem, un tās pirmsākumi meklējami valsts ziemeļu reģionos. Tiek uzskatīts, ka grappa pirmo reizi tika izgatavota viduslaiku beigās vai renesanses sākumā. Spirta radīšana sākotnēji bija veids, kā maksimāli izmantot vīndarīšanas paliekas, proti, vīnogu atliekas, kas palikušas pēc vīnogu spiešanas vīna ražošanai.

 

Kā tiek pasniegta grappa?

Grappa parasti tiek pasniegta kā digestīvs, ko lēni malko pēc maltītes, lai atvieglotu gremošanu. To bieži vien novērtē mazās glāzītēs, ļaujot dzērājam izbaudīt tās spēcīgo garšu un aromātu. Tradicionāli to dzer tīru, bez atšķaidīšanas vai maisījumiem. Tā var būt arī dažādu kokteiļos sastāvdaļa, tā ir tikai dažu kokteiļu sastāvos izteiktās un spēcīgās garšas dēļ.

#}