Filtrēt preces
Akcija
Cena
€0.00
€0.00

Kalvadoss

(17 no 17)

Kalvados

Laba kalvadosa noslēpums - svaigi, garšīgi āboli. Šī spirta ražošanas process ir līdzīgs ābolu sidra pagatavošanas procesam, kas ietver ābolu raudzēšanu. Pēc tam šķidrumu vismaz divus gadus iztur ozolkoka mucās. Lai tas būtu īsts kalvadoss, spirta izcelsmei jābūt no Normandijas, kas atrodas Ziemeļfrancijā.

 

Kā kalvadoss atšķiras no konjaka?

Lai gan abi šie alkoholiskie dzērieni ir brendija šķirnes, patiesībā tie ir diezgan atšķirīgi. Konjaks ir baltvīna destilācijas rezultāts, bet kalvadoss būtībā ir destilēts ābolu sidrs. Tam ir atpazīstama ābolu nots, atšķirībā no konjaka, kam nav nekāda sakara ar šiem augļiem.

 

Kalvadosa vecuma grupas

Kalvadosa stipro alkoholisko dzērienu var iedalīt trīs vecuma grupās. Vieux vai Reserve versijas nogatavina trīs gadus vai ilgāk. VSOP kalvadoss tiek nogatavināts četrus gadus vai ilgāk. Visbeidzot, lai iegūtu apzīmējumu XO (Extra Old) vai Napoleon, kalvadosam jānogatavojas vismaz sešus gadus.

Daži no iecienītākajiem kalvadosa zīmoliem ir Busnel, Christian Drouin un Père Magloire kalvadoss.

#}