Vermuts ir alkoholisks dzēriens (ar alkohola koncentrāciju 16 – 18%), tas radīts no vīna, kas aromatizēts ar dažādiem garšaugiem un papildināts ar spirtu un karameli.
Kā jau lielākā daļa alkoholisko dzērienu, šis dzēriens tika izdomāts kā medicīniska mikstūra apetītes un dažādu kaišu ārstēšanai. Nosaukums cēlies 17. gadsimtā Vācijā no vērmeļu saturoša vīna „Wermut Wein” jeb vērmeļu vīna. Dzēriena pirmsākumi meklējami senajā Grieķijā, taču uz doto brīdi lielākā vermuta ražotāja ir Itālija. Mūsdienās šī dzēriena ražošanā tiek izmantoti vairāk kā 500 dažādu garšvielu un garšaugu. Populārākie unikālā vermuta brendi ir Martini, Cinzano un Dolin.
Vermutu pasniedz temperatūrā no +6 līdz +8 grādiem. To var lietot gan tīrā veidā, gan dažādos alkoholiskajos kokteiļos.
Par aperitīvu sauc alkoholisku dzērienu apetītes rosināšanai. To parasti pasniedz aptuveni stundas ceturksni pirms ēšanas.