Degvīns ir dzidrs, bezkrāsains destilēts spirts, kas pazīstams ar savu neitralitāti un daudzpusību. Tam parasti ir augsts alkohola saturs, bieži vien ap 40 %. Degvīna nosaukums cēlies no slāvu valodas vārda "voda", kas nozīmē ūdeni, un bieži tiek saistīts ar Austrumeiropas valstīm, piemēram, Krieviju un Poliju, kur tam ir dziļas kultūras un vēstures saknes.
Degvīnu galvenokārt ražo no graudiem, piemēram, kviešiem, rudziem vai kukurūzas, taču to var ražot arī no kartupeļiem vai citām fermentētām vielām, kurās ir daudz cietes vai cukura. Tās ražošanā izmanto destilācijas procesu, kurā spirtu attīra, iegūstot tīru un nevainojamu degvīnu jeb vodku.
Tā kā tradicionālajam degvīnam trūkst dominējošas garšas, to var daudzpusīgi sajaukt ar dažādām sulām, limonādēm un citām sastāvdaļām, kas ļauj pagatavot dažādus kokteiļus.
Populārākie degvīna brendi ir Absolut vodka, Finlandia vodka, Smirnoff, Grey Goose un Beluga vodka.
Tradicionāli degvīnu lieto atdzesētu vai pasniedz tīru mazās glāzītēs, lai novērtētu tā maigumu un nevainojamo dzidrumu. Daži cilvēki dod priekšroku aromatizētām degvīniem, kam destilācijas laikā vai pēc tās pievieno augļus, garšaugus vai garšvielas, tādējādi piedāvājot dažādas garšas iespējas, piemēram, citronu, aveņu, piparu vai vaniļas.