Baltvīnu, iecienītu un daudzpusīgu alkoholisko dzērienu, galvenokārt gatavo no gaišām vīnogām, vīndarīšanas procesā atdalot sulu no mizām. Tas var lepoties ar plašu stilu un veidu klāstu, no kurām katra piedāvā atšķirīgu garšas buķeti, ko ietekmē vīnogu veids, vīndarīšanas paņēmieni un vīnogu audzēšanas apvidus.
Šīs vīnogu šķirnes pazīstamas ar savu atsvaidzinošo un eleganto garšu. Iecienītākie baltvīna berndi visā pasaulē ir Dr. Loosen, Kim Crawford un Cono Sur.
Baltvīnu var kombinēt ar daudziem dažādiem ēdieniem, taču Jums jāatceras, ka vīnam jābūt atdzesētam. Chardonnay pudeli varat brīvi kombinēt ar jūras veltēm vai krēmveida risoto. Pinot grigio var nobaudīt arī ar antipasti vai jūras veltēm. Vakariņas ar pikantu indiešu ēdienu papildiniet ar Riesling vīnu.