Tekila ir slavens alkoholisks dzēriens, kura izcelsmes valsts ir Meksika. To ražo no zilās agaves auga, ko galvenokārt audzē reģionā ap pilsētu Jalisko. Tekilas ražošana ietver rūpīgu procesu, kas sākas ar zilās agaves serdi, ko dēvē par “piña”, to ievāc, izcep, sasmalcina, raudzē un pēc tam destilē.
Ir dažādi tekilas veidi, kas galvenokārt iedalās divos galvenajos stilos: 100% agaves tekila un mixto tekila. 100% agaves tekilu ražo tikai no agaves auga, tādējādi iegūstot tīrāku un parasti augstākas kvalitātes alkoholu. Savukārt, Mixto tekilas sastāvā ir vismaz 51 % agaves cukuru un citi cukuri, piemēram, cukurniedru cukurs vai melase.
Daži no populārākajiem tekilas brendiem ir Patron, Jose Cuervo, Casamigos un Clase Azul.
Tekilu var pasniegt gan tīru, gan kā dažādu kokteiļu sastāvdaļu – pazīstamākie no tiem ir klasiskā Margarita, Paloma un Tequila Sunrise.