Bezalkoholiskais alus ir dzēriens, kas ir veidots tā, lai imitētu tradicionālā alus garšu un izskatu bez ievērojama alkohola satura. To ražo alus brūvēšanas procesā, kas ir līdzīgs parastajam alum, bet ar papildu posmu, lai atdalītu vai samazinātu alkohola saturu līdz mazāk nekā 0,5 %. Latvijā populārākie bezalkoholisko alu brendi ir Mežpils alus, Tērvete, Valmiermuiža un citi.
Ja meklējat atspirdzinošu dzērienu bez alkohola ietekmes, tad bezalkoholiskais alus būs perfekta izvēle!
Mūsdienās alu visbiežāk lieto, kā ēdienreižu sastāvdaļu, piemēram, ēdot šašliku, kaltētas zivis, ķiploku grauzdiņus vai kartupeļu čipsus, bet viduslaikos Eiropā alu lietoja mēra un holēras ārstēšanai, jo mediķi dzērienam piedēvēja ievērojamu ārstniecisko iedarbību. Nefiltrēts alus patiesībā ir diezgan veselīgs nelielās devās, jo satur daudz labvēlīgu vitamīnu un minerālvielu, tostarp folijskābi, hromu un cinku, kas uzlabo sirds un smadzeņu darbību, kā arī garastāvokli un vispārējo labsajūtu. Alus raugs ir arī vienīgais dabīgais B vitamīnu avots.