Vasara ir laiks, kad mēs varam atpūsties un baudīt atspirdzinošus dzērienus. Un kas gan var būt labāks par mājās gatavotu limonādi? Tā ir ideāla izvēle, lai veldzētu slāpes un iegūtu enerģiju. Neatkarīgi no tā, vai dodaties piknikā, rīkojat grila ballīti vai vienkārši atpūšaties dārzā, mājās gatavota limonāde noteikti padarīs Jūsu vasaras dienu vēl patīkamāku, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši 5 lieliskas un gardas limonādes receptes, kuras jāizmēģina ikkatram šajā vasarā!

1.     Mūžīgā klasika - citrona limonāde

Sāksim ar klasiku – citrona limonādi. Šī vienkāršā, bet garšīgā recepte ir ideāli piemērota karstām vasaras dienām, kad nepieciešams ātrs un ļoti gards veids, kā remdēt slāpes.

Sastāvdaļas:

  • 4–6 svaigi citroni
  • 1 glāze cukura
  • 5–6 glāzes ūdens
  • Ledus kubiciņi
  • Pāris svaigu piparmētru lapiņas (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Izspiediet citronu sulu, lai iegūtu aptuveni 1 glāzi sulas.
  2. Katliņā uz lēnas uguns sajauciet cukuru ar 1 glāzi ūdens, līdz cukurs izšķīst. Ļaujiet maisījumam atdzist.
  3. Lielā krūzē sajauciet atdzesēto cukura sīrupu, citrona sulu un atlikušās 4–5 glāzes ūdens.
  4. Pievienojiet ledu un piparmētru lapiņas. Pasniedziet aukstu.

Limonādi var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām. Citronu limonādi var pasniegt ar dažādiem ēdieniem, pateicoties tās atsvaidzinošajai un skābajai garšai, kas labi sader ar dažādām ēdienu garšām. Tādēļ citronu limonāde var būt lieliska gan ikdienas maltīšu, gan svētku galda sastāvdaļa.

2.     Aveņu un bazilika limonāde

Ja esiet izsmalcinātu garšu cienītājs, tad Jums patiks aveņu un bazilika limonāde. Limonāde ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti vienkārši pagatavojama.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze svaigu aveņu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze citrona sulas
  • 4–5 glāzes ūdens
  • 1 sauja svaigu bazilika lapiņu
  • Ledus kubiciņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz lēnas uguns sajauciet cukuru ar 1 glāzi ūdens, līdz cukurs izšķīst. Ļaujiet maisījumam atdzist.
  2. Blenderī sasmalciniet avenes un bazilika lapiņas, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  3. Lielā krūzē sajauciet citrona sulu, aveņu-bazilika masu un cukura sīrupu.
  4. Pievienojiet atlikušās 4–5 glāzes ūdens un ledu. Pasniedziet aukstu.

Šīs limonādes aveņu saldums un bazilika svaigums lieliski papildina citrona skābumu, radot neaizmirstamu garšu buķeti.

3.     Arbūza un laima limonāde

Arbūzs un laims ir ideāla kombinācija, kas rada patīkamas emocijas. Šī limonāde ir perfekti piemērota piknikam kopā ar draugiem vai ģimeni.

Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes sagriezta arbūza (bez kauliņiem)
  • 1 glāze laima sulas
  • 1 glāze cukura
  • 4–5 glāzes ūdens
  • Ledus kubiciņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz lēnas uguns sajauciet cukuru ar 1 glāzi ūdens, līdz cukurs izšķīst. Ļaujiet maisījumam atdzist.
  2. Blenderī sasmalciniet arbūzu, līdz iegūstat viendabīgu masu. Izsijājiet to caur sietu, lai atbrīvotos no visiem gabaliņiem.
  3. Lielā krūzē sajauciet laima sulu, arbūza sulu un cukura sīrupu.
  4. Pievienojiet atlikušās 4–5 glāzes ūdens un ledu. Pasniedziet aukstu.

Limonādi variet pasniegt skaistā glāzē un dekorēt ar svaigām arbūza šķēlītēm, laima šķēlītēm vai piparmētras lapiņām.

4.     Zemeņu un piparmētru limonāde

Zemenes un piparmētra - iecienītas dzērienu sastāvdaļas vasarā. Kāpēc gan lai no tām nevarētu pagatavot gardu limonādi? Šī limonāde piedāvā svaigu garšu, kas ir ideāli piemērota dārza ballītēm un piknikiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes svaigu zemeņu
  • 1 glāze citrona sulas
  • 1 glāze cukura
  • 4–5 glāzes ūdens
  • 1 sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • Ledus kubiciņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz lēnas uguns sajauciet cukuru ar 1 glāzi ūdens, līdz cukurs izšķīst. Ļaujiet maisījumam atdzist.
  2. Blenderī sasmalciniet zemenes un piparmētru lapiņas, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  3. Lielā krūzē sajauciet citrona sulu, zemeņu-piparmētru masu un cukura sīrupu.
  4. Pievienojiet atlikušās 4–5 glāzes ūdens un ledu. Pasniedziet aukstu.

5.     Ananāsu un kokosriekstu limonāde

Ananāsu un kokosriekstu limonāde - eksotiska kombinācija, kas aizvedīs Jūs uz tropu pasauli. Tā, bez šaubām, ir īpaši garda un atsvaidzinoša.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes svaigas ananāsu sulas
  • 1 glāze kokosriekstu ūdens
  • 1 glāze citrona sulas
  • 1 glāze cukura
  • 3–4 glāzes ūdens
  • Ledus kubiciņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz lēnas uguns sajauciet cukuru ar 1 glāzi ūdens, līdz cukurs izšķīst. Ļaujiet maisījumam atdzist.
  2. Lielā krūzē sajauciet ananāsu sulu, kokosriekstu ūdeni, citrona sulu un cukura sīrupu.
  3. Pievienojiet atlikušās 3–4 glāzes ūdens un ledu. Pasniedziet aukstu.

Izmēģiniet šīs fantastiskās receptes un izbaudiet vasaru!