Tekila ir stiprs alkoholisks dzēriens, kas tiek ražots no zilās agaves auga un ir kļuvis populārs visā pasaulē, un to nereti izmanto dažādu alkoholisko kokteiļu pagatavošanā. Ar savām unikālajām garšām, tekila piedāvā daudzpusīgu pamatu plašam kokteiļu klāstam, sākot no klasiskajiem savienojumiem līdz mūsdienīgiem dzērieniem.

1. Margarita - Klasisks tekilas kokteilis

Neviens tekilas kokteiļu saraksts nebūtu pilnīgs bez Margaritas. Šis kokteilis ir iecienīts jau kopš 1930. gadiem, un tam ir pamatots iemesls - Margarita piedāvā ideālu līdzsvaru starp skābām un saldām garšām. Margarita piedāvā vienkāršu, taču spēcīgu garšas profilu, kuru papildina citrusaugļi. Šo kokteili var pielāgot individuālajai gaumei, eksperimentējot ar dažādām augļu variācijas, piemēram, zemenēm vai mango.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml tekila (blanko vai reposado)
  • 30 ml laima sula (svaigi spiesta)
  • 30 ml triple sec (vai jebkurš apelsīnu liķieris, piemēram, Cointreau)
  • Sāls (glāzes dekorēšanai)
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Apsmērē glāzes malu ar laima daiviņu un pēc tam iemērc sālī.
  • Šeikerī sajauc tekilu, laima sulu un triple sec liķieri ar ledu.
  • Kārtīgi sakrata un izkāš ar ledu pildītā glāzē.
  • Dekorē ar laima daiviņu.

 

2. Paloma - Citrusa, atsvaidzinošā klasika

Ja meklējat kaut ko vieglāku un atsvaidzinošāku par Margaritu, Paloma ir lieliska izvēle. Šis tekilas kokteilis apvieno greipfrūta skābenumu ar tekilas unikālo garšu. Paloma spāņu valodā nozīmē "balodis", un, tāpat kā kokteiļa nosaukums – tas ir viegls, pacilājošs un uzmundrinošs. Paloma ir atsvaidzinošāka, mazāk salda alternatīva daudziem citrusaugļu kokteiļiem. Tā tekilas un greipfrūta kombinācija rada pikantu, bet sabalansētu dzērienu.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml tekila (labākā izvēle ir blanco)
  • 60 ml svaiga greipfrūtu sula
  • 15 ml laima sula (pēc izvēles)
  • Gāzēts ūdens
  • Šķipsniņa sāls
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Piepildiet glāzi ar ledu.
  • Pievienojiet tekilu, greipfrūtu un laima sulu.
  • Viegli samaisiet, pēc tam pievienojiet nedaudz gāzēta ūdens.
  • Dekorē ar greipfrūta daiviņu un šķipsniņu sāls.

3. Tequila Sunrise - Krāsains pārsteigums

Tequila Sunrise ir populārs kokteilis, kurš ir labi zināms, pateicoties krāšņajām krāsām, kas atgādina saullēktu. Šis dzēriens apvieno Grenadīna saldo garšu ar spilgto, skābeno citrusaugļu un unikālo tekilu.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml tekila
  • 120 ml apelsīnu sula (svaigi spiesta, lai iegūtu labāko rezultātu)
  • 15 ml Grenadīna sīrups
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Glāzi piepilda ar ledu.
  • Ielej tekilu un apelsīnu sulu, un viegli samaisa.
  • Lēnām lej glāzē Grenadīna sīrupu, radot saullēkta krāsu efektu.
  • Nemaisa, rotā ar apelsīna šķēlīti.

4. Mexican Mule - Klasiska kokteiļa aizraujoša versija

Mexican Mule ir klasiskā kokteiļa Moscow Mule variācija, kurā degvīnu aizstāj ar tekilu. Šis kokteilis piedāvā pikantu un atsvaidzinošu garšu, pateicoties ingvera alum, laima sulai un unikālajai tekilas kombinācijai.

Ingvera alus nodrošina asu, piparu garšu, kas lieliski saskan ar tekilai raksturīgo aromātu. Šis kokteilis ir lielisks veids, kā baudīt tekilu pavisam citā kontekstā, it īpaši tiem, kas novērtē Moscow Mule kokteili.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml tekila (blanko)
  • 15 ml laima sula (svaigi spiestas)
  • Ingvera alus
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Glāzi jāpiepilda ar ledu.
  • Pievieno tekilu un laima sulu, pēc tam nedaudz ingvera alu.
  • Viegli samaisa un rotā ar laima daiviņu.

5. Pikantā Margarita - Ugunīga klasika

Pikantā Margarita ir klasiskās Margaritas ugunīgāka versija, kura sagatavošanā izmanto halapenjo vai pikantos čili piparus. Asie pipari piešķir aizraujošu un negaidītu garšas slāni, padarot dzērienu unikālu.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml tekila (blanko vai reposado)
  • 30 ml laima sula (svaigi spiesta)
  • 30 ml triple sec liķieris
  • Halapenjo vai čili pipari
  • Sāls un čili pulveris
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Apsmērē glāzi ar laimu un iemērc to sāls, un čili pulvera maisījumā.
  • Šeikerī sajauc tekilu, laima sulu, triple sec sīrupu un dažas piparu šķēles ar ledu.
  • Spēcīgi sakrata un pēc tam izkāš sagatavotajā glāzē ar ledu.
  • Dekorē ar halapenjo šķēlīti vai laima daiviņu.

Tekilas daudzpusība ir ideāli piemērota dažādu kokteiļu pagatavošanai, sākot no klasiskajiem variantiem, piemēram, Margarita un Paloma, līdz modernākām iespējām. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties kaut ko vieglu un atsvaidzinošu, saldu un krāsainu vai drosmīgu un ugunīgu, ir pieejams tekilas kokteilis jebkurai gaumei.