Džins ir alkoholisks dzēriens, kuru raksturo sarežģītas botāniskas garšas. Tā daudzpusība padara to par ideālu pamatu dažādiem interesantiem kokteiļiem, sākot no viegliem un atsvaidzinošiem vasaras dzērieniem līdz drosmīgiem un izsmalcinātiem savienojumiem. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no populārākajiem džina kokteiļiem.
Kas ir džins?
Džins ir destilēts alkoholiskais dzēriens, kas savu galveno aromātu iegūst no kadiķogām. Šī dzēriena izcelsme meklējama Eiropā - Nīderlandē un Anglijā, kur tas no ārstnieciska tonika kļuva par populāru un iecienītu dzērienu.
Džina galvenās īpašības un interesanti fakti:
- Kadiķu ogas - to izmantošana dzēriena pagatavošanai piešķir priedei līdzīgu, nedaudz citrusa garšu un smaržu. Juridiski, lai stipro alkoholisko dzērienu varētu klasificēt kā džinu, dominējošajam aromātam ir jābūt kadiķim.
- Destilācija - džinu parasti gatavo, destilējot neitrālu graudu spirtu (piemēram, degvīnu) un pēc tam atkārtoti destilējot to ar kadiķu ogām un citiem augiem.
- Izmantošana kokteiļos - džins ir galvenā sastāvdaļa daudzos klasiskajos kokteiļos, tostarp Martini, Negroni un Džins ar toniku. Tā daudzpusīgais garšas profils padara to par lielisku pamatu visdažādākajiem dzērieniem.
- Atšķirībā no dažiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kuriem ir ģeogrāfiski ierobežojumi (piemēram, skotu viskijs vai šampanietis), džinu var ražot jebkur pasaulē, tādējādi radot plašu reģionālo stilu un garšu dažādību.
- Rozā džins, kas kļuvis diezgan moderns, savu krāsu iegūst no tādām sastāvdaļām kā sarkanās ogas vai rabarberi. Tomēr, neskatoties uz rozā nokrāsu, rozā džins ne vienmēr ir salds — tas var būt tikpat sauss un sarežģīts kā jebkurš cits džins.
Dažādi kokteiļu veidi, kuru pamatā ir džins
Klasiskais džins un toniks
Džins un toniks neapšaubāmi ir pazīstamākais džina kokteilis. Vienkāršs, bet atsvaidzinošs – šis dzēriens izceļ unikālos džina augu elementus, vienlaikus piedāvājot unikālu un atsvaidzinošu garšu.
Sastāvdaļas:
- 60 ml džins
- 120 ml gāzēta ūdens
- Laima daiviņa vai šķēle
- Ledus
Pagatavošana:
- Piepildiet glāzi ar ledu
- Ielejiet džinu un gāzēto ūdeni
- Viegli samaisiet, lai sastāvdaļas sajauktos
- Dekorējiet ar laima daiviņu vai šķēli
Martini
Martini ir klasisks kokteilis, ko tradicionāli gatavo ar džinu un sausu vermutu, un rotā ar olīvu vai citronu. Tas ir viens no ikoniskākajiem un izsmalcinātākajiem dzērieniem pasaulē, kas bieži asociējas ar eleganci un vienkāršību.
Sastāvdaļas:
- 75 ml džins
- 15 ml sausais vermuts
- Citrona šķēle vai olīva
- Ledus
Pagatavošana:
- Piepildiet šeikeri ar ledu un pievienojiet džinu ar sauso vermutu
- Labi sakratiet līdz kokteilis ir atdzisis
- Dzērienu lej atdzesētā martini glāzē, cauri sietiņam
- Dekorē ar citronu vai olīvu
Negroni
Negroni ir klasisks itāļu kokteilis, kas pazīstams ar savu drosmīgo, sabalansēto un nedaudz rūgteno garšas profilu. To tradicionāli gatavo no vienādām daļām džina, Campari un saldā vermuta, un to rotā ar apelsīna miziņu. Negroni ir populārs aperitīvs, ko bieži bauda pirms ēšanas, lai veicinātu apetīti.
Sastāvdaļas:
- 30 ml džins
- 30 ml Campari
- 30 ml saldā vermuta
- Apelsīna miza
- Ledus
Pagatavošana:
- Piepildiet šeikeri ar ledu un pievienojiet džinu, Campari un saldo vermutu
- Kārtīgi sakrata dzērienu, līdz tas ir atdzesēts
- Kokteili lej glāzē, kas ir piepildīta ar ledu, izmantojot sietiņu
- Dekorē ar apelsīna miziņu
Tom Collins
Tom Collins ir klasisks kokteilis, kas ir viegls, atsvaidzinošs un piedāvā citrusaugļu atsvaidzinošo garšu un smaržu, padarot to par populāru izvēli, īpaši siltākajos gada mēnešos. Tas ir vienkāršs un labi sabalansēts dzēriens, ko parasti gatavo no džina, citronu sulas un gāzētu ūdens.
Sastāvdaļas:
- 60 ml džins
- 30 ml citrona sulas
- 15 ml sīrups
- Gāzēts ūdens
- Citrona šķēle un ķirsis
- Ledus
Pagatavošana:
- Piepildiet šeikeri ar ledu, džinu, citronu sulu un vienkāršu sīrupu.
- Labi sakratiet un ielejiet glāzē, kas ir piepildīta ar ledu, izmantojot sietu
- Pārlejiet ar gāzētu ūdeni
- Dekorē ar citrona šķēlīti un ķirši
Kopumā jāsaka, ka džins ir alkoholisks dzēriens, kam raksturīga izteika kadiķa garša un bagāta vēsture. Dzēriena botāniskā sarežģītība padara to par plaši izmantotu sastāvdaļu kokteiļu pagatavošanā, padarot to par vienu no populārākajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē.