Kokteilis Hugo ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem vasaras dzērieniem un ir pazīstams ar atsvaidzinošajām, vieglajām un aromātiskajām garšām. Kokteiļa izcelsme ir meklējama Itālijas ziemeļu reģionos, un tas tiek pagatavots, apvienojot Prosecco, plūškoka ziedu sīrupu, gāzētu ūdeni un svaigu piparmētru, padarot to par izcilu dzērienu, ko baudīt siltā vasaras dienā.
Hugo kokteiļa izcelsme
Kokteili Hugo pirmo reizi 2000. gadu sākumā Dienvidtirolē, Itālijā, izveidoja bārmenis Rolands Grūbers. Tas bija paredzēts kā atsvaidzinoša alternatīva populārajam Aperol Spritz, kokteilim, kas pazīstams ar savu rūgto apelsīnu garšu. Grūbers vēlējās kaut ko mazāk rūgtu un maigāku, kā rezultātā tika radīts Hugo. Kokteiļa popularitāti var saistīt ar pieaugošo tendenci izmantot zema alkohola saturošus dzērienus, lai pagatavotu atsvaidzinošus kokteiļus. Dzēriena burbuļojošās un ziedu notis padara to par lielisku izvēli tiem, kas dod priekšroku smalkām garšām, nevis spēcīgākiem, intensīvākiem kokteiļiem.
Hugo kokteiļa sastāvs
Hugo kokteiļa pagatavošana ir neticami vienkārša, taču sastāvdaļu kvalitāte ir ārkārtīgi svarīga, lai sasniegtu labāko rezultātu. Šeit ir klasiskā Hugo pamata sastāvdaļas:
- Prosecco - Hugo kokteiļa pamatā ir Prosecco, itāļu dzirkstošais vīns, kas pazīstams ar savu vieglo un augļu garšu. Tā burbuļi nodrošina putojošo kvalitāti, kas padara šo kokteili tik atsvaidzinošu. Izvēlieties sausu vai īpaši sausu Prosecco, jo plūškoka ziedu sīrupa saldums līdzsvaro dzērienu.
- Plūškoka ziedu sīrups - tas piešķir dzērienam unikālu ziedu un nedaudz saldenu garšu. Plūškoka ziedi ir maigi un balti, kas aug savvaļā, un to sīrups Eiropas kulinārijā ir izmantots gadsimtiem ilgi. Lielākajā daļā lielveikalu vai specializēto veikalu varat atrast plūškoka ziedu sīrupu.
- Gāzēts ūdens - ūdens tiek izmantots, lai padarītu dzērienu atspirdzinošāku. Tas arī palīdz līdzsvarot plūškoka ziedu sīrupa saldumu un Prosecco bagāto garšu. Var izmantot jebkuru gāzēto ūdeni, taču vislabāk ir izvēlēties augstas kvalitātes, bez garšas.
- Svaiga piparmētra - piparmētru lapas piešķir Hugo kokteilim atsvaidzinošu efektu. Piparmētra papildina plūškoka ziedu sīrupu, padarot to īpaši piemērotu karstā dienā. Lai iegūtu labāko rezultātu, noteikti izmantojiet svaigas piparmētru lapas.
- Laims - laims piešķir citrusaugļu notis, un skābums palīdz līdzsvarot plūškoka zieda saldeno garšo un Prosecco.
Sastāvdaļas:
- 150 ml Prosecco (sauss vai īpaši sauss)
- 20 ml plūškoka ziedu sīrups
- 30 ml gāzēts ūdens
- Svaigas piparmētru lapas (apmēram 5-6)
- 1 laims
- Ledus
Pagatavošana:
- Vispirms piepildiet glāzi ar ledus gabaliņiem, lai dzēriens būtu auksts.
- Pievienojiet piparmētru un laimu.
- Glāzē pievieno 20 ml plūškoka ziedu sīrupa.
- Lēnām glāzē ielej 150 ml Prosecco. Uzmanieties, lai tas netiktu liets pārāk ātri, jo tas var izraisīt burbuļus.
- Pievienojiet glāzē 30 ml gāzēta ūdens, lai kokteili padarītu vēl atsvaidzinošāku. Viegli samaisiet dzērienu, lai visas sastāvdaļas apvienotos.
- Rotājiet dzērienu ar svaigām piparmētras lapām un laima šķēli.
Dzēriena variācijas
Hugo kokteilis ir apburošs un atsvaidzinošs vasaras dzēriens, taču tā daudzpusīgais raksturs piedāvā dažādas citas variācijas:
- Ogu Hugo - pirms Prosecco un plūškoka ziedu sīrupa pievienošanas glāzes apakšā jāpievieno avenes, mellenes vai zemenes.
- Gurķu Hugo - pievienojot gurķa šķēles vai sajaucot gurķi ar piparmētru, Hugo kokteilis iegūst vēsu, atsvaidzinošu garšu. Gurķis lieliski papildina plūškoka ziedu sīrupu un piparmētras, padarot to par vēl atdzīvinošāku dzērienu, īpaši karstā dienā.
- Citrusaugļu Hugo - pievienojiet papildus laima vai citrona sulu. Šī versija izceļ skābenas garšas, kas labi saskan ar plūškoka ziedu sīrupa saldumu.
- Greipfrūta Hugo - lai iegūtu citrusu garšu ar nelielu rūgtumu, pievienojiet greipfrūtu sulu vai svaigas greipfrūta šķēles. Greipfrūts padara Hugo kokteili nedaudz skābenu, bet tomēr atsvaidzinošu.
- Hugo ar Džinu - lai iegūtu spēcīgāku un sarežģītāku variāciju, džina pievienošana Hugo kokteilim rada jaunu dimensiju. Džina sastāvā esošās augu sastāvdaļas labi sader ar plūškoka ziedu sīrupu un piparmētru, radot aromātiskāku dzēriena versiju.
Kokteilis Hugo ir ideāls vasaras dzēriens tiem, kam patīk vieglas, atsvaidzinošas un aromātiskas garšas. Tā vienkāršā, bet elegantā Prosecco, plūškoka ziedu sīrupa, piparmētru un laima kombinācija padara to par patīkamu kokteili, ko baudīt karstā vasaras dienā.