Vasara ir sinonīms jautrībai, un kā gan labāk to pavadīt, ja ne ar skaistām vasaras ballītēm? Tā var būt nesteidzīga tikšanās ar ģimeni vai aktīvs pasākums kopā ar visiem draugiem. Neatkarīgi no tā, kādu ballīti Jūs esiet iecerējis, tai nepieciešams kārtīgi sagatavoties. Lūk, Jūsu ceļvedis, kas palīdzēs sarīkot neaizmirstamu un jautru vasaras ballīti:

1.     Izvēlieties datumu un vietu

Pirms lielajiem organizēšanas darbiem, nepieciešams izlemt - kur un kad Jūs rīkosiet ballīti. Iespēju ir daudz. Lūk, dažas idejas:

  • Pagalmā. Ja vēlaties nepiespiestu gaisotni, ballīti variet rīkot savas mājas pagalmā. Šāda izvēle sniedz daudz brīvības dekorēšanā un aktivitāšu plānošanā. Varat uzstādīt teltis, izveidot spēļu zonas vai pat iekurt ugunskuru, lai radītu īpašu atmosfēru.
  • Pie jūras. Ja Jūs un Jūsu viesi mīlat jūru, ballīti varat rīkot skaistā pludmalē. Šāds pasākums nodrošinās neaizmirstamu pieredzi ar pludmales aktivitātēm, peldēšanos un saulrieta vērošanu.
  • Iznomātā telpā. Ja plānojat lielu ballīti vai Jums nav piemērotas vietas mājās, varat iznomāt viesu māju vai telpu kādā kafejnīcā. Šāda vieta parasti piedāvā arī profesionālu apkalpošanu un citas ērtības, piemēram, mēbeles, virtuves iekārtas un dažkārt pat dekorācijas. Jums būs vairāk laika un mazāk rūpju par organizatoriskajiem jautājumiem, jo lielu daļu darba paveiks profesionāļi.

2.     Sastādiet viesu sarakstu

Kad esat izvēlējies datumu un vietu, ir laiks sastādīt viesu sarakstu. Padomājiet par to, kurus cilvēkus vēlaties uzaicināt, un nosūtiet tiem ielūgumus. Ielūgumos neaizmirstiet norādīt datumu, laiku, vietu un dreskodu (ja tāds ir). Lūdziet viesus apstiprināt savu dalību līdz noteiktam datumam, lai atvieglotu svētku galda plānošanu un nodrošinātu, ka visi nepieciešamie resursi būs pieejami.

3.     Neaizmirstiet par dekorācijām

Pēc viesu saraksta sastādīšanas un ielūgumu izsūtīšanas, ir laiks pievērsties dekorācijām un pasākuma atmosfēras radīšanai. Izvēlieties tematiku vai krāsu paleti, kas atbilst Jūsu ballītes idejai, un sāciet plānot dekorācijas. Izpaudieties radoši! Jūs varat izmantot balonus, karodziņu virtenes, lampiņas, ziedu kompozīcijas un citas dekorācijas, lai radītu svētku noskaņu.

Pievērsiet uzmanību detaļām! Mazās detaļas var radīt lielisku iespaidu. Piemēram, varat izveidot personalizētas galda kartītes vai izveidot glītu foto stūrīti.

4.     Sagatavojiet gardus našķus un dzērienus

Neviena ballīte nav pilnīga bez gardiem ēdieniem un dzērieniem. Veiksmīga svētku galda atslēga ir dažādība. Izlemiet, vai vēlaties sarūpēt ēdienu paši, vai arī vēlaties to pasūtīt. Abām opcijām ir savas priekšrocības.

Uzkodas ir lielisks veids, kā iesākt ballīti. Sagatavojiet dažādas augļu, siera un gaļas uzkodu plates. Tās perfekti sader kopā ar tādiem dzērieniem kā vīns, alus un atsvaidzinošas limonādes.

Pamatēdienā viesiem varat pasniegt svaigi ceptu gaļu uz grila ar dažādiem salātiem un piedevām, kā kartupeļi un rīsi. Lai pasniegšanu padarītu vieglāku, izmantojiet vienreizējos traukus un galda piederumus. Desertā variet pasniegt gardu kūku, saldējumu vai augļus ar putukrējumu.

Neaizmirstiet par dzērieniem! Piedāvājiet saviem viesiem dažādību - gan bezalkoholiskas, gan alkoholiskas opcijas. Ūdens ik vienā ballītē ir “must have”. Piedāvājiet viesiem dažādas sulas, limonādes, mokteiļus, lai viesi varētu izvēlēties sev tīkamāko.

Vasaras ballīšu TOP alkoholiskie dzērieni ir vīns, šampanietis, alus un dažādi kokteiļi, kā sangrija, mohito un margarita. Kādēļ tieši šie? Šie dzērieni ir viegli un atsvaidzinoši, tie komplimentē dažādus ēdienus un rada bezrūpīgu atmosfēru, kas ir ideāli piemērota vasaras pasākumiem. Kad esiet sarūpējuši visus dzērienus, neaizmirstiet nodrošināt pietiekoši daudz glāžu!

5.     Izplānojiet aktivitātes

Lai ballīte būtu neaizmirstama, izplānojiet aktivitātes. Sākumā padomājiet par dažādām spēlēm un konkursiem. Piemēram, varat organizēt viktorīnu, karaoke sacensības vai klasiskās sporta spēles kā volejbols, futbols un badmintons. Vakarā, kad saule riet un atmosfēra kļūst mierīgāka, piedāvājiet viesiem spēlēt dažādas galda spēles.