Nereti, izvēloties kokteili, tiek dota priekšroka eksotiskiem dzērieniem ar izsmalcinātām sastāvdaļām. Tomēr, vienkāršākās kokteiļu kombinācijas var sniegt labāko garšas baudījumu. Viens no šādiem piemēriem ir ruma un citronu sulas kombinācija — vienkāršs, ātri pagatavojams kokteilis, kas piedāvā atsvaidzinošu garšu.

Ruma pirmsākumi un vēsture

Rums ir viens no pasaulē iemīļotākajiem un populārākajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Rumu destilē no cukurniedru blakusproduktiem, piemēram, melases, vai tieši no cukurniedru sulas. Tam ir bagātīga vēsture, kas sakņojās gadsimtiem ilgi, un tās izcelsme ir meklējama Karību jūras reģionā, kur Koloniālā laikmeta laikā plauka cukurniedru plantācijas. Pateicoties tā izcelsmei, nereti rums asociējās ar jūrniekiem, pirātiem un skaļu uzdzīvi.

 

Laika gaitā rums kļuva par daudzpusīgu dzērienu, ko var dzert vienu pašu vai izmantot dažādos kokteiļos, piemēram, Mohito, Daikiri un Pina Colada. Ruma saldais un spēcīgais garšas profils padara to par lielisku pamatu tropiskiem dzērieniem, taču tas ir vienlīdz piemērots apvienojumā ar kaut ko tik vienkāršu un atsvaidzinošu, piemēram, citrusaugļiem. Citronu sulas skābums rada perfektu kontrastu rumam, padarot to par ideālu kompanjonu minimālistiskam, bet garšīgam kokteilim.

Vienkāršs, bet gards dzēriens - Rums + citrons

Ruma un citrusaugļu kombinācijā ir tradicionāls dzēriens, kas nekad neizies no modes. Citronu sulas skābums līdzsvaro ruma dabisko saldumu, savukārt tā drosmīgo, nedaudz dūmaino aromātu vēl vairāk izceļ citrusaugļi. Līdzsvars starp saldo un skābo ir tas, kas padara šo kokteili tik baudāmu un pieprasītu.

Lai pagatavotu kokteili, izmantojot rumu un citronu sulu, nav nepieciešams specializēts aprīkojums vai garš sastāvdaļu saraksts. Viss, kas jums nepieciešams, ir:

  • 60 ml ruma (gaišais rums vislabāk dod svaigu garšu, savukārt tumšais rums piešķir bagātīgu aromātu)
  • 30 ml svaigi spiestas citronu sulas
  • Sīrups vai medus (pēc izvēles, tiem, kas dod priekšroku nedaudz sadlākai versijai)
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Šeikerī sajauc rumu un citronu sulu. Saldākam kokteilim var pievienot tējkaroti sīrupa vai medus.
  • Pievieno ledu un kārtīgi krata apmēram 10-15 sekundes, līdz dzēriens ir atdzisis.
  • Lej maisījumu glāzē, kas piepildīta ar ledu.
  • Izrotā ar citrona šķēli.

Dzēriena variācijas un veidi

Šī vienkāršā recepte ir neticami daudzpusīga, ļaujot pielāgot saldumu vai skābenumu pēc individuālajām vēlmēm. Tiem, kam patīk spēcīgākas garšas un aromāts iesaka izvēlēties tumšo rumu, savukārt gaišais rums nodrošina vienmērīgāku un atsvaidzinošāku kokteili, kas ir ideāli piemērots vasarai.

  1. Spiced Rum Twist - parasto rumu nomaini pret rumu ar garšvielām. Garšvielu rums parasti ietver kanēļa, vaniļas un muskatrieksta notis, kas papildina citrona aromātu. Šī versija ir lieliski piemērota vēsākiem, rudens un ziemas vakariem.
  2. Citronu mohito - lai izveidotu šo dzēriena versiju, pievienojiet piparmētras lapiņas un gāzētu ūdeni. Dzēriena variācija ir lieliski piemērota vasaras ballītēm un tiem, kas vēlas atsvaidzinošu kokteili.
  3. Ruma limonāde - šī versija ietver papildu citrona sulu (dubultojiet receptē pieminēto) un sīrupu vai medu, un nedaudz ūdeni. Rezultātā tiek pagatavots viegls, putojošs dzēriens, kas piemērots siltiem vasaras vakariem.
  4. Tropu rums ar citronu - pievienojiet ananasu vai pasifloru sulu un tiek radīts kokteilis, kas aizvedīs uz paradīzi pie pludmales.

Kokteilis, kas pagatavots no ruma un citronu sulas, ir vienkāršs un klasisks. Tas ir neticami daudzpusīgs un garšīgs. Neatkarīgi no tā, vai meklējat atsvaidzinošu dzērienu, lai atvēsinātos karstā dienā, vai kokteili, ko iespējams viegli pagatavot viesiem, šī kombinācija ir lieliski piemērota dažādām situācijām.