Latvija ir pazīstama ar savu bagātīgo alus kultūru, un viens no izcilākajiem piemēriem, nenoliedzami, ir Tērvetes alus. Tā ražošanā tiek izmantotas tikai augstākas kvalitātes izejvielas. Viens no augstās kvalitātes apliecinājumiem ir alum “Tērvete” piešķirtā valsts atzītā  nacionālā pārtikas kvalitātes zīme “Zaļā karotīte”.

Tērvetes alus piedāvā plašu produktu klāstu, kas apmierinās ikviena alus cienītāja garšas kārpiņas. Tādēļ šodien aplūkosim plašo Tērvetes alus sortimenta klāstu un uzzināsim, kas padara šo alu tik īpašu.

Tērvetes senču alus

Tērvetes senču alus ir viegls, veldzējošs un atspirdzinošs gaišais alus, kam piemīt patīkams apiņu rūgtums. Tas ir klasisks gaišais alus, kas ideāli piemērots karstām vasaras dienām.

Tērvetes gaišais alus perfekti ies kopā ar trekniem gaļas ēdieniem, zivīm un nogatavinātiem sieriem. Baudiet to kopā ar iecienītāko kūpināto zivi vai cūkgaļas ribiņām.

  • Alkohola saturs: 4,5%
  • Rūgtums: 20 IBU
  • Uzglabāšana: +2°C - +20°C; 110 dienas

Tērvetes oriģinālais alus

Tērvetes oriģinālais alus ir augstvērtīgs brūvējums, kas izceļas ar savu spilgti zeltaino krāsu un bagātīgo garšu. Garšas buķete ir daudzslāņaina – sākotnēji atklājas misas saldums, pēc tam tas harmoniski saplūst ar ierasto alus rūgtumu. Šī izcilā garšu kombinācija padara Tērvetes oriģinālo alu par ideālu izvēli gan svētkiem, gan ikdienai.

Tērvetes oriģinālo alu var kombinēt ar dažādiem putnu gaļas ēdieniem, piemēram, ceptu vistu un grilētu pīli, un dažādiem svaigajiem sieriem.

  • Alkohola saturs: 5,3%
  • Rūgtums: 25 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 110 dienas

Tērvetes alus

Tērvetes Alus piedāvā neaizmirstamu ceļojumu cauri bagātīgai alus garšu paletei, kas radīta ar izcilību. Šis vidēji stiprais gaišais alus izceļas ar izteiktu iesala garšu, kas harmoniski sader ar apiņu rūgtuma niansēm.

Ja vēlaties doties piedzīvojumiem bagātā garšu ceļojumā, nobaudiet Tērvetes gaišo alu ar gardām gaļas vai siera uzkodu platēm. Šis alus ir ideāli piemērots svētku galdam, draugu tikšanās reizēm vai vienkārši mierīgam vakaram mājās.

  • Alkohola saturs: 5,3%
  • Rūgtums: 25 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 110 dienas

Tērvetes nefiltrētais alus

Ja Jums patīk dabīgi dzērieni, tad Jums noteikti garšos Tērvetes nefiltrētais alus. Šis alus dod iespēju nogaršot īsto alus garšu. Nefiltrētais alus saglabā visu iesala un apiņu garšas buķeti, kā arī dabīgās nogulsnes, kas piešķir tam unikālu tekstūru.

Šis alus perfekti papildinās mūsu pašu latviešu tradicionālo virtuvi. Baudiet Tērvetes nefiltrēto alu valsts svētkos, un pasniedziet to ar pelēkajiem zirņiem vai ceptiem nēģiem.

  • Alkohola saturs: 5,3%
  • Rūgtums: 25 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 60 dienas

Tērvetes tumšais alus

Ja esat iecienījis biezākas konsistences alus ar piesātinātu un rūgtu garšu, tad Jums neteikti jāizmēģina Tērvetes tumšais alus. Šis sarkanbrūni tumšais alus izceļas ar savu izsmalcināto karameļiesala un apiņu aromātu.

Tērvetes tumšais alus ir lielisks sabiedrotais pie sātīgiem un trekniem ēdieniem. Izbaudiet to kopā ar gaļas ēdieniem, kā sulīgām cūkgaļas ribiņām, vai smalki kūpinātu zuti. Tāpat tas labi sader ar dažādiem nogatavinātiem sieriem, piemēram, parmas sieru un gorgonzolu. Šo sieru sāļums un izteiktā garša lieliski papildinās alus rūgtumu.

  • Alkohola saturs: 5,3%
  • Rūgtums: 25 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 110 dienas

Tērvetes vieglais alus

Tomēr, ja tumšais alus nav Jūsu gaumē, Tērvetes alus darītava piedāvā atspirdzinošāku variantu - Tērvetes vieglo alu. Šis alus ir ideāli piemērots karstām vasaras dienām - tas ir viegls un atsvaidzinošs. Baudiet Tērvetes vieglo alu kopā ar pikantām gaļas ēdienu un siera uzkodām.

  • Alkohola saturs: 3,5%
  • Rūgtums: 17 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 110 dienas

Tērvetes ķiršu alus

Tērvetes ķiršu alus ir gards augļu alus, kas iekaro sirdis ar savu sarkanbrūno krāsu, saldskābo garšu un patīkamo ķiršu aromātu. Tērvetes ķiršu alus ir ideāli piemērots saviesīgiem pasākumiem jebkurā gadalaikā - tas ir gards un ideāli iet kopā ar dažādām uzkodām.

  • Alkohola saturs: 4%
  • Rūgtums: 17 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 180 dienas

Tērvetes bezalkoholiskais alus

Tērvetes Bezalkoholiskais Alus ir ideāls risinājums tiem, kas vēlas baudīt pilnvērtīgu alus garšu, saglabājot skaidru prātu. Tam piemīt nedaudz saldena garša, kas pārveidojas izteiktā apiņu rūgtuma pēcgaršā.

Tērvetes bezalkoholiskais alus ir ideāli piemērots, lai remdinātu slāpes jebkurā gadalaikā. Šis bezalkoholiskais alus lieliski sader ar dažādiem ēdieniem, padarot to par universālu izvēli gan ikdienā, gan svētkos.

  • Alkohola saturs: 0,5%
  • Rūgtums: 17 IBU
  • Uzglabāšana: +2⁰C - +20⁰C; 90 dienas

Bet, ja vēlaties baudīt atsvaidzinošu Tērvetes izlejamo alu, apmeklējiet tuvāko kafejnīcu vai bāru.

Tērvetes alus darītava

Tērvetes alu var atrast lielākajā daļā Latvijas lielveikalu, bāru un restorānu. Tomēr, lai patiešām izbaudītu Tērvetes alus pieredzi, ir vērts apmeklēt Tērvetes alus darītavu pašā Tērvetes pilsētā.

Tērvetes alus darītava tika dibināta 1971. gadā Tērvetes pagastā, Zemgalē. Tā bija pirmā  kolhozu alus darītava, kas Latvijā bija gatava konkurēt ar valsts atbalstītajām rūpnīcām pudeļu alus ražošanā. Tērvetes alus īpašnieks ir akciju sabiedrība Tērvetes AL, un tās valdes priekšsēdētājs ir Valters Paškausks. Sākotnēji Tērvetes alus darītava bija neliels uzņēmums, bet, gadiem ejot, tas izauga par vienu no pazīstamākajiem alus ražotājiem Latvijā.

Tērvetes alus darītava ir saglabājusi tradicionālās alus darīšanas metodes, vienlaikus integrējot modernās tehnoloģijas, lai nodrošinātu nemainīgi augstu kvalitāti. Tērvetes alus darītavas ekskursijā apmeklētāji var iepazīsties ar alus ražošanas procesu, degustēt dažādas alus šķirnes un uzzināt vairāk par darītavas vēsturi.

Tērvetes alus ir ne tikai dzēriens, bet arī daļa no Latvijas kultūras un tradīcijām. Ar savu bagāto vēsturi, augstas kvalitātes izejvielām un dažādajām alus šķirnēm, Tērvetes alus ir pelnījis īpašu vietu katra alus cienītāja sirdī. Nākamreiz, kad meklējat ko īpašu, lai papildinātu savu alus baudīšanas pieredzi, noteikti izvēlieties Tērvetes alu – Jūs nebūsiet vīlušies.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA