Kokteilis Mimosa ir viegls, burbuļojošs dzēriens ar citrusu garšu, kas nereti tiek baudīts brokastu laikā. Šis kokteilis ir atsvaidzinošs un vienkāršs, pagatavots no dzirkstoša vīna un apelsīnu sulas. Lai gan Mimosa izcelsme nav 100% apstiprināta, ir pieņemts uzskatīt, ka dzēriens cēlies 1925. gadā Parīzes viesnīcā Ritz, kur to radīja bārmenis Frenks Meiers. Dzērienu viņš radījis, sajaucot vienādās daļās šampanieti un svaigi spiestu apelsīnu sulu, nosaucot to mimozas zieda vārdā – auga ar spilgti dzelteniem ziediem, kas atgādināja kokteiļa saulaino krāsu.

Lai gan Mimosa asociējās ar brokastu kokteili, tomēr šis dzēriens neaprobežojas tikai ar vēlajām brokastīm. Tas ir lielisks kokteilis, ko pasniegt vasaras piknikos, vecmeitu ballītēs, bērnu svinībās un ikdienišķās tikšanās reizēs. Tā atsvaidzinošā garša un pagatavošanas vienkāršība padara to par daudzpusīgu dzērienu gan nelielām svinībām, gan lieliem pasākumiem.

Ideālā Mimosa recepte

Mimosas skaistums slēpjas tās vienkāršībā. Tikai ar divām sastāvdaļām to ir viegli pagatavot un pielāgot ikvienai situācijai. Tomēr, lai panāktu perfektu garšu un līdzsvaru, galvenais ir pievērst uzmanību detaļām.

Sastāvdaļas:

  • 75 ml dzirkstošais vīns (šampanietis, Prosecco vai Cava)
  • 75 ml svaiga apelsīnu sula
  • Apelsīna šķēle vai piparmētras dekorēšanai (pēc izvēles)

 

Pagatavošana:

  • Atdzesējiet sastāvdaļas - dzirkstošais vīns un apelsīnu sula pirms kokteiļa pagatavošanas ir labi jāatdzesē. Ievietojiet pudeli un sulu ledusskapī dažas stundas pirms plānotā kokteiļa gatavošanas, lai nodrošinātu, ka dzēriens ir pietiekami atsvaidzinošs un vēss.
  • Ielejiet dzirkstošo vīnu glāzē - vispirms puse no šampanieša glāzes jāpiepilda ar dzirkstošo vīnu.
  • Apelsīnu sulas pievienošana - ielejiet vienādu daļu svaigi spiestas apelsīnu sulas. Svaigas sulas izmantošana ir svarīga, lai iegūtu vislabāko garšu, jo tā piešķir dzērienam dabisku saldumu, kas nav veikalā nopērkamajām sulām.
  • Dekorējiet - pēc izvēles varat izrotāt Mimosa kokteili ar plānu apelsīna šķēli vai piparmētru lapiņu.

Lieliskas Mimosas noslēpums ir pareiza dzirkstošā vīna izvēle

Viens no galvenajiem elementiem ir pareizā dzirkstošā vīna izvēle. Lai gan šampanietis ir tradicionālā izvēle, varat izmantot arī Prosecco vai Cava atkarībā no individuālās gaumes un budžeta.

  • Šampanietis - šampanietis piešķir Mimosa izsmalcinātāku garšu. Šampanieša garša mēdz būt sausāka, un sarežģītāka, kas līdzsvaro apelsīnu sulas saldumu. Īpašiem gadījumiem šampanietis ir lieliska izvēle.
  • Prosecco - dzirkstošais vīns no Itālijas, kas pazīstams ar vieglu, augļu garšu. Tas bieži vien ir lētāks nekā šampanietis, padarot to par populāru izvēli neformālām vēlajām brokastīm un vasaras pasākumiem. Prosecco piešķir Mimosa nedaudz saldāku garšu, kas labi sader ar apelsīnu sulu.
  • Cava - dzirkstošais vīns no Spānijas, kas garšas ziņā ir starp šampanieti un Prosecco. Tas piedāvā vieglu saldumu, padarot to par fantastisku izvēli līdzsvarotam un atsvaidzinošam Mimosa kokteilim.

Mimosa kokteiļa variācijas

Viens no iemesliem, kāpēc Mimosa kokteilis ir kļuvis par iecienītu dzērienu visā pasaulē ir tā daudzpusība. Ir neskaitāmi veidi, kā pielāgot tradicionālo recepti, pievienojot kokteilim jaunu dimensiju un pielāgojot to dažādām gaumēm un notikumiem.

  • Dzērveņu Mimosa - šī variācija ir īpaši populāra svētku sezonā un ziemā, pateicoties dziļi sarkanajai krāsai un dzērveņu garšai.
  • Tropu Mimosa - aizstājot apelsīnu sulu ar tropu augļu sulām, piemēram, ananasu vai mango sulām iespējams piešķirt dzērienam saldu, tropisku garšu, lieliski piemērotu malkošanai pie baseina vai pludmales ballītē.
  • Persiku Mimosa (Bellini) - gatavo ar persiku biezeni, nevis apelsīnu sulu. Šo saldo, augļu variāciju bieži bauda kā atsvaidzinošu vasaras dzērienu.
  • Granātābolu Mimosa - granātābolu sula piešķir Mimosa pikantu, nedaudz skābenu garšu un skaistu dziļi sarkanu krāsu. Tā ir eleganta variācija, kas lieliski iederas dažādos svētkos.

Kokteilis Mimosa ir vasaras dzēriens, ko ir viegli pagatavot, tas ir atsvaidzinošs pēc garšas un pielāgojams dažādām vēlmēm. Ar savu vieglo, putojošo dabu un spilgtām citrusaugļu notīm tas piešķir elegances pieskārienu jebkuram notikumam, sākot no ikdienišķām vēlajām brokastīm līdz svētku svinībām. Neatkarīgi no tā, vai pieturaties pie klasiskās receptes vai eksperimentējat ar daudzajām variācijām, Mimosa ir populārs un iecienīts kokteilis, kuru labprāt nobaudītu ikviens.