Rums ar savu bagāto vēsturi un daudzpusīgo garšas profilu ir iecienīts alkoholiskais dzēriens, ko izmanto daudzu kokteiļu pagatavošanai. No Karību jūras reģiona tropiskajām pludmalēm līdz lielāko pilsētu rosīgajiem bāriem – ruma kokteiļi piedāvā nogaršot unikālus garšu salikumus.

Kas ir rums - Īsa vēsture

Rums ir destilēts alkoholiskais dzēriens, kas izgatavots pārtvaicējot saraudzētu cukurniedru sulu vai melasi un iegūto šķidrumu izturot ozolkoka mucās apmēram 4 gadus. Novecošanas procesa laiks atšķiras, ietekmējot galaprodukta garšu, krāsu un stiprumu. Ruma vēsture aizsākās 17. gadsimtā Karību jūras reģionā, kur to pirmo reizi destilēja plantācijās. Dzēriens ātri ieguva popularitāti, kļūstot par galveno preci tirdzniecībā un spēlējot nozīmīgu lomu jūrniecības kultūrā.

 

Ruma vēsture ir tikpat daudzveidīga kā tā garša, un katra sala un reģions ražo savu unikālo dzēriena versiju. Šī daudzveidība atspoguļojas mūsdienās plašajā ruma kokteiļu klāstā.

 

3 galvenie ruma veidi

Baltais rums - pazīstams arī kā gaišais vai sudraba rums, tas parasti tiek izturēts īsu laiku un pēc tam filtrēts, lai iegūtu raksturīgo, caurspīdīgo krāsu. Tam ir maiga garša un to parasti izmanto kokteiļos, piemēram, Mojito un Piña Colada.

Zelta rums - šis rums ir izturēts ilgāk nekā baltais rums, piešķirot tam zeltainu krāsu un bagātīgāku garšu. To bieži izmanto kokteiļos, kuriem nepieciešams nedaudz vairāk asuma un garšas, piemēram, Daiquiri.

Tumšais rums - šis rums tiek visilgāk izturēts, tumšajam rumam ir dziļa krāsa un spēcīga garša ar karameles un vaniļas notīm. To bieži malko tīrā veidā vai izmanto kokteiļos, piemēram, Dark 'n' Stormy.

Mūsdienīgi un trendīgi ruma kokteiļi

Modernas un interesantas ruma kokteiļu receptes, kas piešķir klasiskajam dzērienam jaunas garšas un iespējas.

 

1. Ananasu ruma punšs

Ananasu ruma punšs ir tropu kokteilis, kas apvieno ananasu sulas saldumu ar ruma siltumu. Tas ir garšīgs un atsvaidzinošs dzēriens, kas ir lieliski piemērots ballītēm un vasarai, kad vēlaties izbaudīt tropu garšu ar nelielu piesitienu.

 

Sastāvdaļas:

  • 60 ml spiced rums
  • 30 ml tumšā ruma
  • 90 ml ananasu sulas
  • 30 ml apelsīnu sulas
  • 15 ml laima sulas
  • 15 ml sīrups
  • Gāzēts ūdens
  • Ananasu šķēles un piparmētru lapiņas dekorēšanai

 

Pagatavošana:

  • Ielej spiced rumu, tumšo rumu, ananasu sulu, apelsīnu sulu, laima sulu un sīrupu šeikerī ar ledu
  • Labi sakrata un lej glazē, kas ir piepildīta ar ledu, izmantojot sietiņu
  • Uzlej nedaudz gāzētu ūdeni
  • Dekorē ar ananasu šķēlītēm un piparmētru lapiņām

2. Kokosriekstu Mojito

 

Kokosriekstu Mojito ir klasiskā Mojito tropisks atvasinājums, kam piemīt kokosriekstu krēmveida garša, kas sajaukta ar svaigu piparmētru, laimu un rumu. Tas ir atsvaidzinošs, nedaudz salds kokteilis, kas ir lieliski piemērots siltajai sezonai, kad vēlaties vieglu un tropisku dzērienu.

 

Sastāvdaļas:

  • 60 ml baltais rums
  • 30 ml kokosriekstu krēms
  • 30 ml svaigas laima sulas
  • 30 ml sīrups
  • 8-10 svaigas piparmētru lapiņas
  • Gāzēts ūdens
  • Laima daiviņa un piparmētras zariņš dekorēšanai

 

Pagatavošana:

  • Glāzē sajauc piparmētru lapas ar laima sulu un sīrupu
  • Pievieno balto rumu un kokosriekstu krēmu, pēc tam piepildi glāzi ar ledu
  • Uzlej gāzētu ūdeni un viegli samaisa
  • Dekorē ar laima daiviņu un piparmētras zariņu

3. Ruma un ingvera espresso Martini

 

Ruma un ingvera espresso Martini ir drosmīgs un uzmundrinošs kokteilis, kas apvieno tumšā ruma un espresso bagātīgās garšas ar ingvera liķiera pikanto siltumu. Šī unikālā klasiskā Espresso Martini versija ir interesantu garšu sajaukums, kas nevienu neatstās vienaldzīgu, padarot to ideāli piemērotu kafijas cienītājiem un tiem, kas savos kokteiļos labprāt izjūt spēcīgas garšas.

 

Sastāvdaļas:

  • 45 ml tumšais rums
  • 30 ml auksti pagatavota kafija vai svaigi pagatavots espresso
  • 15 ml ingvera liķieris
  • 15 ml sīrups
  • Kafijas pupiņas dekorēšanai

 

Pagatavošana:

  • Ielej rumu, kafiju, ingvera liķieri un sīrupu šeikerī ar ledu
  • Spēcīgi sakrata un lej martini glāzē, izmantojot sietiņu
  • Dekorē ar kafijas pupiņām

 

Ruma daudzpusība un bagātā vēsture padara to par iemīļotu dzērienu visā pasaulē, ko var baudīt gan ikdienišķos kokteiļos, gan izsmalcinātos salikumos.